7-те ензима Сиртуин (Sirtuin), защитници на нашите тела

759

Имаме около 20000 ензима в тялото, които правят различни неща. Те са машини, които променят други протеини.

Ензимите Sirtuin (SIR) са гени за дълголетие, които правят протеини, казващи на клетката как да оцелее. Те регулират кога дадени гени да са включени и кога изключени. Като малки ножици изрязват химикали, наречени ацетали, по този начин ДНК-то става по-компактно, което се нарича заглушаване на ген. 

Сиртуините контролират стареенето, но с течение на времето стават неактивни, защото се разсейват от ДНК нестабилност, натрупана в клетките. В следствие на което опаковката на нашето ДНК започва да се разхлабва.

Как работят Sirtuin ензимите и как защитават тялото ни?

Имаме 7 вида Sirtuin ензими в нашите тела и те участват в сложния процес по вземането на протеини от друго място, изпращането им до засегнатото ДНК, разопаковането, поправката и отново опаковането на вече оправените гени.

SIR1 играе роля на регулировчик, който казва на тялото да се бори срещу болести и стареене, но за да го направи, трябва да се движи и му трябва гориво.

Сиртуините са едни от първите протеини, които стигат до нарушен хромозом. SIR2 отива към засегнатата част на ДНК-то, след което помага за набирането на други протеини. Също така имитира ограничаване на калории, така че активирайки го получаваме ползата от диета и гладуване.

SIR3 реагира на студ и включва здравословната продукция на кафява мазнина.

Как да активираме Sirtuin ензимите, за да живеем по-дълго?

Сиртуините реагират на околната среда и до голяма степен участват в подготовката на организма когато е застрашен от оцеляване. Имат нужда от химикал наречен NAD +, който е тяхното гориво. Без достатъчно гориво Сиртуините са много бавни и в даден момент нямат достатъчно енергия, за да се върнат там, откъдето са дошли.Можем да направим Sirtuin ензмите по-активни, за да сме сигурни, че ДНК опаковането е правилно и поправката е достатъчно ефективна. За тяхната активност за отговорни гладът и упражненията. Усилено тичане до оставане без дъх няколко пъти седмично. Гладуване всеки ден или няколко пъти седмично, пропускайки едно или две хранения. Така тялото ще направи повече от горивото NAD + и ще включи Сиртуините.
За да засилим ефекта спорта и диетата трябва да се комбинират с добавки. NMN играе роля на гориво, защото покачва значително нивата на NAD +. Resveratrol е ускорителя на ензимите, който помага те да работят още по-бързо и ефикасно. Заедно тези методи правят страхотни неща, карайки тези ензими да поддържат тялото по-младо, за по-дълго време.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.