Можем ли да удължим живота си с 38 години?

97

Почти всяка форма на живот има гени за дълголетие, които контролират стареенето, и ако задействаме тези гени те поправят тялото. По този начим можем да стигнем по-далеч от това, което бихме да постигнали по естествен път. Можем да удължим живота си с поне 14 години без никакви добавки или технологии. Темпото на стареене може да бъде забавено драстично променяйки начина, по който живеем. Ако това го комбинираме с хранителни добавки, ставаме супер заредени и резултатите ще са още по-високи, така можем да получим допълнителни 24 години.

Това, което не ни убива, ни помага да удължим живота си

Това означава да излагаме тялото си на контролирана болка възможно най-често. Не да се убиваме, нараняваме, или счупваме, но трябва да изпитаме сериозен дискомфорт. Правейки това, активираме своите пътищата за дълголетие като Сиртуините, които са защитници на тялото срещу стареене.

1. Активно спортуване

Трябва да влезем в режим на оцеляване чрез високо интензивни, интервални тренировки. Да изгубим дъха си, сякаш ни преследва диво животно.

2. Температурен стрес

Излагането на топлина и студ влияе върху изгарянето на енергия, натрупването на кафява мазнина, дори решава проблеми с диабет.

3. Периодично гладуване, ограничаване на калориите и месото

Накратко – трябва да ядем по-рядко, да забравим за захарите и да заменим месото с разнообразни растения.

Важното при всички методи е да се опитаме да не прекаляваме, а да нараним тялото до толкова, че да може да се поправи и да имаме полза от този физически стрес. Не е необходимо да правим всичко ежедневно. Най-добрият начин е да шокираме тялото, да го натоварим здраво и да го оставим да се възстанови. Трябва да опитаме да правим неща, на които не смятаме, че сме способни. Ако се товарим до изнемогване ще успеем да активираме своите пътища за дълголетие, с които можем да удължим живота си.

По-малко увреждане на ДНК-то и по-добра грижа за тялото

Всяко разрушаване на ДНК-то води до състаряване, амортизиране на нашите защитници и трайни загуби на важна клетъчна информация.

1. Отказване на цигарите и спиране на алкохола

Такива късметлии сме, че сме живи – шанса да се родим е едно на трилион, получили сме този подарък и не трябва да го пропиляваме. Точно обратното – да удължим живота си и да му се радваме.

2. Употреба на слънцезащитни и избягване на рентгенови снимки

Никога не трябва да се излагаме продължително на слънце, всяко изгаряне или почерняване уврежда трайно.

3. Проследяване на кръвта с изследвания или био тракери

Знаем повече за нашите автомобили отколкото за самите нас. Можем да ползваме умни часовници, гривни или пръстени за да сме наясно със състоянието на нашето тяло.

4. Добър и пълноценен сън

Ако искаме да удължим живота си са ни необходими поне 6-7 часа, за да си отпочинем. Дълбокият сън е много важен. Носенето на очила с жълт филтър, докато гледаме телевизия или какъвто и да е екран със синя светлина, е задължително. Липсата на сън може да причини повишаване нивата на кръвната захар, което на свой ред може да доведе до диабет, защото сънят влияе на чувствителността към инсулин.

Добавки, с пощата на които можем да живеем по-дълго, здрави

1. Ресвератрол

Resveratrol е растителна молекула, която стимулира защитните сили на организма срещу стареене и болести. Той се явява педалът за ускорение за ензимите Сиртуин. Също имитира ефекта на гладуване и ограничаване на калориите, което пък води до загуба на теглото като страничен ефект.

2. NAD+ стимулатори

Предшественици като NMN повишават телесните нива на NAD+, който играе роля на гориво за гените Sirtuin. Тези стимулатори ни дават същите ползи като от упражнения и диета, без всъщност да ги правим.

3. Метформин

Активира пътя за дълголетие наречен AMPK. Метформинът е жизненоважен, когато кръвната захар непрекъснато се повишава с времето, което предсказва по-кратък живот. Metformin принуждава организма да умножава броя на митохондриите.

4. Витамини D и K2

За да удължим живота си, приемът само на добавки не е достатъчен, трябва да се комбинират с физическа активност

David Sinclair

Други фактори касаещи удължаването на живота

Възпаленията изключват защитата срещу стареене, което би довело до нови възпаления. Ресвератролът е противовъзпалителен. Преяждането и затлъстяването много често водят до възпаления.

Излишъкът на желязо, особено при възрастни хора, води до стареене на клетките и натрупването на така наречените зомби клетки, а това е лошо.

Можем да удължим живота си дори ако просто бъдем по-щастливи, което е страхотно нещо. Всички столетници са винаги щастливи. Всеки трябва да намери това, което го вълнува и което му дава сили да се справя. Всеки има нужда от цел в живота, депресията и липсата на надежда са голям враг на един здрав и по-дълъг живот.

Освобождавайки се от страха от смъртта би ни позволило да живеем свободно и да удължим живота си.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.