Телесеният стрес чрез температурен шок дава 15% по-дълъг живот

92

В нашия начин на живот винаги гледаме да сме топли, да сме облечени с якета, да спим със завивки, увеличаваме парното и никога не се излагаме на студ, освен ако не сме принудени. Затопляме се, не изгаряме енергия и ядем много повече, отколкото ни е необходимо. Този начин на живот води до куп проблеми и до голяма степен може да е причинител на диабета.

Ползи от телесния стрес чрез температурен шок

Излагането на студ изгражда кафява мазнина, която обикновено е разположени по гърба, тя е наистина здравословна, защото е пълна с митохондрии, произвеждащи топлина. Тези митохондрии са нашите батерии и са много плътни, това е една от причините мазнината да е кафява. Тя не е само мазнина, съхраняваща енергия, а всъщност е метаболитно активна и изгаря енергия. Много е здравословна, защото секретира малки протеини, които казват на тялото да остане младо и здраво.

Кафявата мазнина е ключ към по-дълъг живот

Остарявайки ние губим своята кафява мазнина и колкото по-възрастни ставаме, толкова е по-трудно да натрупаме нова, така че трябва да започнем по-рано в живота си. Малко прекалено горещо, малко прекалено студено и особено преминаването между тези двете, със сигурност засилва метаболизма и ще предизвика изгаряне на енергия.

Ако спим на студено през нощта, ще включим кафявата си мазнина и ще изгорим много енергия, за да останем топли, което ще попречи на затлъстяването. Също така излагайки се на студено можем да превърнем бялата си мазнина в кафеникава.

Всички тези ползи помагат удължаването на живота.

Примери за телесен стрес чрез температурен шок

Трябва да покажем на тялото, че е възможно да замръзне до смърт, например с рязка преливка от сауна към леден басейн или от горещ към студен душ. 

Всяка терапия трябва да е водена от тялото. Всеки организъм има различни граници на поносимост, но целта е постепенно да ги разширяваме.

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.